2014-01-22 Otterlo

Dag allen,

Opnieuw een “bewogen” start bij de tocht. (15 km rond en 4,4 ((jawel)) gemiddeld). Bewogen om een aantal reden:

  • Teije en Fenne deden blauwe en roze muisjes neerdalen op deze dag. Harry proficiat met deze twee op dezelfde dag geboren kleinkinderen. Opa was meteen druk en kon niet meelopen.
  • Gerard was ook present niet alleen om het financiële wel en wee aan onze nieuwe penningmeester – Harry- over te dragen, maar ook om met een boekje en brief afscheid te nemen. Waarvoor dank. Binnenkort treffen we elkaar nog!

Cor leidde ons naar Otterlo. We moesten er wel De Telegraaf voor lezen. Het Eeskoterpad vroeg onze aandacht. En direct bij het begin een boerderij die 100 (!) jaar voor dat Gerard ging meelopen werd gebouwd.

Even verderop bleek dat niet alleen De Telegraaf deze tocht sponsort maar ook Omroep Max. Erica gaat niet alleen naar verre landen maar ook op de Veluwe betreedt zij paden. Hopelijk is het voertuig waarmee zij vervoerd werd wel intact gebleven.

14-01-22 b OTTERLO (14)Het werd een tocht met veel beesten in tal van soorten en vormen, levend, gebronsd of verstopt in gaten, aangekleed, achter glas en bewaakt door een Amsterdammer. De ontluikende lente voorbode deed ons de kits van de kabouters vergeten. Rusten deden we ff en de uitnodiging om commentaar te leveren is duidelijk. Kan meteen gemeld worden dat het tweede deel schitterende landschappen opleverde en direct werd het gemis van Gerards aanwezigheid ervaren. Dat werd weer goed gemaakt door de zon die schaduwen ging werpen. We waanden ons ook even in een waterrijk mangrove gebied. Maar het zal hier de wind wel geweest zijn.

Het stokoude Otterlo heeft in WO-II het nodige meegemaakt. Altijd weer indrukwekkend dat gememoreerd te zien. Ik neem maar aan dat de rode fietsen daar niets mee te maken hebben gehad.

Te zien is hoe Herman soepeltjes de barricade neemt. Gelukkig maar, daardoor konden we zijn verjaardag in het plaatselijke café onderstrepen. We lijken er een gewoonte van te maken. Herman: goede gezonde jaren gewenst en bedankt. Dat de eigenaar meende de feestvreugde met een elektronisch haardvuur te moeten onderstrepen namen we graag voor lief, te meer daar de serveerster 7 verschillende consumpties bij de goede personen trachtte neer te zetten, wat op de port na lukte.

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.