2014-01-08 Lage Mierde

Dag allemaal,

Op de eerste wandeldag van 2014 moesten we een serie opmerkelijke gebeurtenissen en mededelingen verwerken, alvorens wij o.l.v. Harry 12,5 km met een gemiddelde van 4,2 km in Lage Mierde konden afleggen.

Jan sjouwde per fiets een speciale koffer naar de Sparrenhoeven. Blauwwitte muisjes onderstreepten de vreugde rond de geboorte van Loesewies, het kleinkind van Jan en Jeanette, dochter van hun zoon Jurrian en Amarita. Proficiat en bedankt.

Nakauwend vertelde Gerard ons dat hij na lang aarzelen heeft besloten te stoppen met wandelen. De afstand en de golvende ongelijkmatige parcoursen vergen te veel van zijn knie. Helaas moeten we zijn beschouwende opmerkingen en verhalen missen, maar ook zijn toegespitste terreinkennis bij horsten en slenken, zand en kleigebieden: Zijn geografische en geologische kennis zullen wij ontberen, om nog maar niet te spreken over zijn penningenbeheer. In ieder geval spreken we je nog!

We vertrokken naar Lage Mierde, nog niet wetend welke ramp zich zou voltrekken. Een vreemd dorp: Lage Mierde, verholen fascistoïde trekken trokken bij de start de aandacht evenals de vreemde opvatting over “Walk of fame” dat door de vredige schoenlapper en de bizarre oetels niet kon worden goedgemaakt.

14-01-08 c LAGE MIERDE (14)Buiten de bebouwde kom ontrolde zich de Reusel en een drassig, zompig, modderig en slikvol landschap. Ineens was uiterst rechts een kakikleurige stip zichtbaar, die even later € 34,75 waard bleek en door Jan was achtergelaten, die weggezakt was in een waterpartij, die zoals even later bleek hem intern behoorlijk geraakt had.

Er werd ook gelachen en doorkijkjes en een schraal zonnetje gaven een mooi beeld van het afwisselende landschap dat we kennelijk eerder via een andere route ook belopen hadden.

Een speciale boom vroeg nog aandacht en de streek werd opgefleurd met houtgehakte spreuken. Of bij de uitkijktoren – toegang € 1 – ook kerkelijke plechtigheden plaatsvinden kon niet worden achterhaald.

Ton P draaide aan het eind van de tocht in de plaatselijke kroeg het rad van fortuin, om de kosten te drukken van de door hem aangeboden traktatie ter gelegenheid van zijn 79e verjaardag. Ton Bedankt.

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.