2014-11-12 Rosmalen

Dag allen,

We starten bij Herman met Bossche Bollen en romige cake. Het begin van ons 20 jarig bestaan, waar Ton P. en Hank als “oprichters” nog steeds de voorlopers van zijn. Een korte tocht deze keer vanwege de onbekende verrassingen die ons te wachten stonden: 10,1 km in totaal met 4,2 km gemiddeld.

14-11-12 ROSMALEN (1)De start bij Mariaoord en de borden werken weinig bemoedigend, leven tussen speelbos en mortuarium. We zijn pas/al 20! Gelukkig kunnen we rusten op de bemozaïekte bank.

Rondlopend over dit terrein ontwaren we toch vreemde zaken. Met de Peugeot is iets heel vreemds, diervriendelijk is het er niet en de milieuvriendelijkheid kent ook zijn grenzen zo blijkt. Bovendien zijn ze niet bij de tijd, ik hoop dat dat niets te maken heeft met de 3e regel van onder op de 1ste foto. Vlak voor we het Rosmalense Wiel ontmoetten troffen we een vreemd voorwerp. Hopelijk heeft dit geen link met dagbehandeling! De kunstwerken fleurden ons op, maar helaas troffen we even later een mooi voorbeeld van besluiteloosheid en “zoveelhoofdenzoveelzinnen”. De golfers keken verlekkerd naar hun andere dagbesteding. Het Landgoed Coudewater bood vervolgens interessante gezichtspunten. Allereerst werd een spreekwoord zichtbaar en blijkt Coudewater toch eigenlijk anders te heten. We troffen een puzzel aan en verbeteringswerkzaamheden en mooie, helaas sombere natuur bij gebrek aan zon.

Vreemde beeldjes riepen een suggestie op van zwarte magie, maar dat zal geen voorteken zijn van wat gaat komen. Helaas moest Ton P. even rusten, maar dankzij de auto van Tresian, die “toevallig” in de buurt bleek en de activiteiten van Mariaoord was Ton na de wandeling weer volop in beweging, waarna we in de Kruisstraat bij Pan en Koek onze partners, en Sim en Gerard ontmoetten, vierden dat we 20 waren en met mooie woorden van onze “stichter” en dankzij Cor een nieuwe fase aan ons bestaan toe konden voegen: een heuse website: www.seniorwandelaars.nl

Volgende keer bij Harry en zullen we de door Ton even in de wachtstand gezette  nieuwe medewandelaar Ruud ontmoeten.

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.