2014-04-16 Kasteren

Dag allemaal,

We waren deze keer met 5. Cor is receptieganger en Herman is excursieganger bij zijn vroegere werkgever.

Een koude start, maar wel een zonovergoten temperatuurstijgende dag voor onze 8,65 km (3,8 gemiddeld) lange tocht. Harry loodste ons naar een bekend startpunt, een overweg bij een gerenommeerde maar vervallen spoorlijn, waarna we met muggen een nieuw traject af legden.

Het stemmige groen van Hank paste geheel bij de intens uitgelopen natuur. Bij de start werden we even afgeleid door de restanten van een speeltuig dat voor onze jonge opa’s wellicht aanknopingspunten bood en door een ons op het verkeerde been zettende wandelaanwijzing. Gelukkig is niemand van ons kleurenblind.

2014-04-16 Kasteren007De tocht was bossig, gevaarlijk door de omgevallen reuzenboom en de vele nauwelijks doorwaadbare paden. Handen reikend leverden we ons over aan de goedheid van de vertrouwensvolle medelopers. Het is duidelijk te zien dat Jan opnieuw de dans is ontsprongen.

De tocht was ook lieflijk gelet op de bloesem, de schitterende veldbloemen.

Eerden we vroeger onze helden met standbeelden, thans doen we dat met loden (volgens Jan) plaatjes.

Naast de vele slootjes, vervallen bruggetjes, krakkemikkige boomstammetjes en op vreemde plaatsen voorkomende wildroosters zagen we uiteindelijk toch de grazers en tot slot werden we verrast door een geelwit wildwaarschuwingsbord.

Niet geprikt reisden we huiswaarts om op de rotonde te kunnen constateren dat Cor rustig had mee kunnen lopen.

De volgende keer treffen we elkaar bij Herman, maar Harry zal daar niet bij zijn.

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.