2013-07-24 Oosterbeek

Dag allemaal,

13-07-24 ARNHEM (14)De afwezigen konden niet delen in de geste van Ton P om via een tropenrooster rond Arnhem 10.2 km met een gemiddelde van 4.0 km te wandelen: HOOG EN LAAG was het motto. De suggestie om voortaan altijd om 08.00 te verzamelen deed Herman gruwen.

Nederland bleek ook tijdens deze wandeling sterk in het verwijzen. Ieder naar eigen smaak en stijl. Afstemmen blijkt moeilijk. De gewone lopers, de nordicwalkers en straks misschien ook de krukkenlopers. Ieder zijn eigen bordje, logo, vignet.

Het moet gezegd, sommige instanties gaan met hun tijd mee. Later blijkt dat we een koppig stelletje zijn. De tocht was fraai, lommerrijk en bosrijk, met ups en downs. Het dinosaurusskelet paste niet in de kooi. De insectenwal even verderop bood geen grote verrassingen, ondanks ons grondig onderzoek. Interessant was de huisvesting van de dieren. Ze wonen in genummerde kooien en Ton P laat mooi zien hoe laag bij de grond ze zijn geplaatst. Helaas waren er ook nummerlozen.

Het monument van de vliegenier (1910 neergestort) werd in de route beschreven als oorlogsslachtoffer. Foutje van Ontrack!

We ontmoetten genetisch gemanipuleerde koeien, die deden vermoeden dat de eigenaar liever schapen had willen houden. Maar misschien is het een chique soort, passend bij Hotel Restaurant Groot Warnsborn. Mooie doorkijkjes leiden ons naar stil zwemmende eendjes die, zoals wij uitvoerig bespraken, huiverden voor de ondergrondse stroom die hen uiteindelijk naar de Heelsumse beek zal leiden. Maar dat moet je als eend dan wel weten!

Niet gepland en onvoorzien rustten wij op een heel trieste bank. “For ever” bleek slecht te bestaan uit nog geen 2½ maand. Minieme regendruppels op de snelweg brachten ons weer in Den Bosch.

Groet,

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.