2013-09-18 Gemonde

We waren meer dan welkom bij Harry, voor een tocht, die startte in Gemonde.

13-09-18 c GEMONDE (4)Een merendeels nieuwe tocht door het prachtige Meierij landschap over 11.7 km (4,3 km gemiddeld). In stilte werden we begeleid door een accordeon. De Brabantse vroomheid blijkt ook in het 2e decennium van deze eeuw nog zichtbaar.

Bloemen, mooie paden werden soms verstoord door bizarre boomvoorwerpen en speciale aandacht voor de Nederlandse dagbladpers. Tuineigenaren met een slootje of vijver keken verlekkerd naar de manier waarop het water schoon werd gehouden. De ezel, het paard en de dazen wisten het al, wij nu ook: het boren naar schaliegas is in het diepste geheim en verborgene al begonnen.

Ook in Gemonde blijken notabelen zich graag te laten voortleven al is het maar in koper. De bank deed ons even denken aan De Glind, waar we begin dit jaar met Herman waren.

We ontdekten ook dat een 50-jarige Gemondenaar van feestvieren houdt, gesponsord door Bavaria. Een prachtig kijkje op de Dommel, waar ik ooit bij indommelde, en een mooie goudrenet compenseerden de afschuwelijke tuinversiering, die onze ogen teisterde bij het afleggen van de laatste 500 meter.

Laten we niet vergeten dat Cor ons bij binnenkomst in de Sparrenhoeven verraste met 2 Dvd’s: de neer/weerslag van de Gelderse Achterhoek. Waarvoor veel dank!

Groet,

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.