2013-10-02 Hank

Dag allemaal,

13-10-02 d HANK (25)Het gebeurt niet elke dag dat we de plaats van een voornaamgenoot bezoeken. Het was Hank, te Hank en het bleek dat Jose daar een eigen nering is begonnen. Bijzondergoed overigens. Wat ook erg goed was deze keer, naast de ontvangst bij Jan, was de afstand: 19,7 km en jawel 4,9 km gemiddeld. De bestrate dijk rond de Hankse polder zal daar mede debet aan geweest zijn. Of het Hank-o-motief duidde op de 100-jarige toren werd niet duidelijk, evenmin wat de versteende vensterbankpoppen te melden hebben.

Duidelijk werd uit de steen en waterkeringen, dat mensenhanden al eeuwen geleden de hand hadden in het water beheer en zo het hoofd boven dat water hielden. Maar dat werd makkelijk gemaakt, door de kok die aan huis was. De wetenschap dat de Hak een Hankse bewoner is maakt duidelijk dat, in tijden van watersnood, groente achter glas van belang is.

Ik heb altijd gedacht dat Heijmans van Rosmalense oorsprong was. Helaas. De volgende onthullende ontdekking was dat de moord niet in Raamsdonkveer heeft plaats gevonden maar hier, en het slachtoffer niet een onschuldig meisje was maar de bakker. De naam van het kerkhof geeft aan dat Nieuwstraten de Bourgondische roomse warmte van Hank achter zich heeft gelaten.

Herman was er helaas niet. Hij was een dagje uit met zijn vroegere postale collega’s. Daarom speciale postale groet van het bedrijf waar ik ooit met enorm veel plezier 6¼ jaar hebt gewerkt.

De beestenboel gaf een gevarieerd beeld van de fauna, dat in dit weidse landschap rondliep of was opgesloten. Bereisde Gerard verzuchtte dat de Hankse Haven schroot herbergt wanneer je het met Saint Tropez vergelijkt.

Het vliegersmonument drukte ons weer op de hedendaagse strijd die geleverd is, om ons vrij te kunnen laten lopen. De blik op de Amercentrale riep de herinnering op van het vreselijke ongeluk dat 10 jaar geleden daar plaats vond.

Hank bleek ook een golfbaan te hebben, waar je niet-golfend-wel-wandelend rustig kunt zitten

Groet,

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.