2013-01-09 Mook

Dag allen bij de start van een nieuw wandeljaar: 2013.

De heerlijke, al dan niet van slagroom voorziene, appeltaart opende dit jaar. Ton en Leida bedankt.

13-01-09 MOOK (8)Er zijn veel records te breken: het aantal lopers, de afstand – deze keer 10,7 km  – het gemiddelde – deze keer 3,8 km – en het weer – deze keer regen.

Mook en c.a. was onze bestemming, lopend door 2 provincies. Een geologisch interessant gebied, waar wij ook ons steentje konden bijdragen. Floratechnisch maar ook (cultuur)historisch: een heuse boomonderstutter, een groene vijver, een mini-aquaduct en gedateerde molen en uiteraard de hei. De oeroude god Wodan had er zijn eik en Isis of Demeter, de godin van de vruchtbaarheid, liet zich kennen aan de bomen en wij maar rondzompend heuvel op en af terwijl we van 1 maart 2006 weten dat het er sneeuwrijk ook zeer fraai uitziet.

Het verouderde schema geeft aan dat we op 23-01 bij Hank verzamelen.

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.