2013-06-12 Zaltbommel

Dag hoogwaterlopers en uiteraard ook een groet aan de vandaag afwezige Hank, Herman en Ton P. Zij moesten de 15 kilometers, die wij met 4,7 km gemiddeld aflegden missen.

13-06-12 ZALTBOMMEL (2)Jan houdt van water/ramptoerisme, dus we startten in Zaltbommel. Een vreemd plaatsje overigens: creatief met de naamgeving van huisjes, met bespieders, die verklaren waarom het weeshuis strikt gescheiden was: mannen rechts, vrouwen links. Zo te lezen houden zij dit anno nu in het Horecawezen ook nog aan. Vandaar de verdraagzaamheid wellicht, overigens is de glazenwasser niet wat u wellicht zou denken, maar de Volkswagen juist weer wel en dat is weer in tegenspraak met de eerste foto.

De wolken deden het ergste vrezen voor de temperatuur en het vocht. Beide waren gelukkig positief. Dat het water hoog gestaan had was duidelijk te zien, Duidelijk werd ook dat de middenstand moet bezuinigen, natuurproducten in miniwinkeltjes. De gemeente geeft het goede voorbeeld door de “w” uit te sparen.

Naast het hoge water was een absoluut hoogtepunt: de zorgende ooievaars. Tot slot nam Cor een voorschot op het antieke busje dat ons naar Zaltbommel terug bracht. Wees gerust, Harrie reed met ons mee.

Cor heeft inmiddels een onderkomen geregeld voor de wandelweek.

Groet,

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.