2013-06-24 Biesbosch

Dag allemaal, ook een groet voor de vakantievierende Herman en de bij de fysiotherapeut verblijvende Gerard.

13-06-26 KOP VAN 't LAND (29)We gingen voor 14 km in de Biesbosch, waar we overigens ook onder leiding van Gerard op 21 mei 2008 wandelden. Het werden er 10,5 km (4,0 km gemiddeld) want een noodzakelijke brug was weggenomen om de baggerschepen ruimte te geven. Dit gebied wordt geprepareerd om te kunnen dienen als overloopbekken. Wij konden niet overlopen. Gistermiddag direct mailend contact gezocht met On Track. Zij zullen wat laten horen. Vandaag kon ik de tocht niet meer vinden in hun bestand.

De eendjes zwommen vredig op een rij, maar niet ieder beest is zo rustig weggekomen. Ton P heeft dit zelfs uitgebuit. Land wordt water, de bomen soppen in het nat. Hopelijk hebben of krijgen zij een mangrove-gen. Wanneer we niet beter wisten konden we ons ook in Drenthe wanen, dit dankzij de kunstenaar. Hank keurde kritisch de bouten en moeren, en was niet tevreden.

Deze keer was het geen ooievaar, die schuil ging in het bos. Via schitterende berenklauwen werden we over smalle paadjes kriskras cirkelend geleid over een heel kleine oppervlakte en passeerden we loop- en gewone bruggen meer dan eenmaal. Bij de eendenkooi kwamen de verhalen weer terug die Gayo in Den Bosch ons ooit vertelde, toen Jan hem gevraagd had de geheimen van de Bossche eendenkooi te ontsluiten.

We bezochten de uitkijktoren, en zagen het spaarbekken. Toen we daar eerder waren scheen de zon, dus heb ik de foto’s van toen bijgevoegd. En vervolgens liepen we dood, we zagen de restanten van wat ooit een brug was. We probeerden de omheining van het spaarbekken te passeren, maar dat lukte niet, dus terug.

Jan wist, uit zijn Barendrechtse tijd een gerenommeerd eetcafé van Moeke, maar dat bleek een frivool pannenkoekenhuis te zijn geworden. Maar de moeite werd beloond zodat we kennis te kunnen nemen van de crisis onder de bootbezitters. We konden niet vaststellen of de sluis terecht haar naam draagt. Er was geen kabeljauw te bekennen.

Op een wiebelende vlonder aten we ons laatste brood.

De volgende keer is het bij Gerard. Harry is er 2 maal niet en we spraken af dat ieder even aan Gerard laat weten of hij wel of niet aanwezig zal zijn.

Groet,

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.