2013-08-07 Nieuwkerk

Dag allemaal,

In deze zomers hete dagen kozen wij voor een mooie regendag. Het leidde zelfs tot een verkorting van de geplande route. Het werd 12,7 km met een gemiddelde van 4,2 km.

13-08-07 NIEUWKERK (5)Matthijs had bij mijn weten geen inbreng bij deze tocht. Hank uiteraard wel. We bewogen ons op voormalige smokkelpaden en Jan betrad het rijk van Flip. De beestenboel werd geopend met een paard met koeienallure.

De reeks: “de voedselketen is verrassend nieuw” konden we na de asperges van 6 maart voorzetten met Van Gogh: “het aardappelmonster”. Wat Barabas te eten biedt zal duidelijk zijn. En toen was het hert er. Iedereen zag het, de fotograaf niet. Thuis gekomen bleek de blik toch goed gericht. De foto na het hert was dus niet het plaatje van het beest dat zich geschrokken door ons enthousiasme te pletter gerend had. Gelukkig maar, anders hadden de statige vogels niet zo statig gelopen, om maar te zwijgen van de bijen die volgden op de in steen gehouwen dichter.

Devoot stonden we ten slotte stil.

Een herstel gewenst aan Harrie’s knie. We treffen elkaar in de week voor de wandelweek bij Gerard die, net als wij, verrast opkeek dat het bijgestelde schema van Cor hem zo weinig ruimte laat.

Groet,

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.