2014-07-09 Vught

Dag allen,

Vandaag op deze bijzonder natte dag, waarop we voor het eerst sinds 9 jaar weer een etappe winnaar hebben, 2 fotoseries met leuterverhaal.

Deel 1:
Hank was vandaag 75 geworden, zo bleek uit de door José aangereikte chocolade bollen, waarvoor Hank die ochtend de regen al getrotseerd had. Hartelijk danken een gezond jaar gewenst.

Regen en regen, zoveel dat aan het eind van de rit het aangeboden drankje werd afgewezen omdat ieder tot onder zijn oksels en andere plaatsen nat was.

14-07-09 VUGHT (6)Vught en omgeving bood natte vergezichten en zompige paden, langs een naar de hemel reikende trap zagen we dat de geluidswerende schermen geleidelijk aan begroeid raken en ook werd duidelijk dat de natuur de ingrepen voor de infrastructurele kunstwerken te boven aan het komen is. Defensie houdt de lunetten schoon, zodat de waterlelies weer hun kop konden opsteken. Ook bleek dat de sjieke gemeente Vught problemen heeft met zwerfvuil. Ook de paardenruggen bleek strak doorweekt. Bij het Strandpaviljoen vonden we onder een afdak een eetonderkomen. De eigenaar van het selfie had zijn brood vergeten, maar Hank en Ton P losten dit op. Thuisgekomen zag ik de maaltijd op de Zambiaanse drum staan. Bedankt jongens.

Deel 2:
Tijdens de wandeling bleek dat de natuur, het land, de stad, de mensen zich voorbereid hebben op de wedstrijd die vanavond tot de finale moet leiden op zondag. We zullen zien.

Wat we in ieder geval zagen was dat de autobranche er in gelooft, zo ook de bouwvakkers. De NS heeft tegelijk met het afschaffen van de papieren kaartjes de seinen in de goede stand gezet.

De natuur laat via planten, struiken en bosarbeid zien er in te geloven. Er is zelfs een voorspelling van de uitslag gedaan.

De kinderdagverblijven en zendmast getuigen ervan. Zo ook de prullenmanden en het vroegere staatsbedrijf, waar Herman en ik ons hart hadden verpand, evenals het onlangs gerestaureerde en opnieuw ingericht Strandpaviljoen.

Kortom de bal is ORANJE! Nu nog winnen: jullie kennende weten jullie hoe het geworden is en niet wat het wordt!

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.