2014-08-06 Oosterhout (Gld)

Dag allen, ook de alsnog maar camperende Harry en de feestvierende Ton P.

We waren te gast bij Jan die voordat we de 13,7 km lange tocht (4,6 gemiddeld) met startpunt Oosterhout (Gld) aanvingen vergastte op klanken van Telemann, Chopin en Van Gorp. Aan het pedalenwerk zou je niet zeggen dat de klanken zoet gevooisd waren. Kortom, de nieuwe vleugel van Jan en Jeanette is ingewijd, ook voor wandelenden.

Oosterhout aan de Waaldijk was de start voor een infrastructurele, waterbouwkundige maar ook natuurecologische route onderbroken door een vaartocht en afgesloten met regenzeilen. De tocht kan ook gekarakteriseerd worden als de route met het lijnenspel, met soms vertederende plaatjes. De rustende paardjes, die ook plastic zitplaatsen dank zij Marjan hebben verworven. Voorlopig nog maar 1. Alle begin is moeilijk.

Voordat we echt nadachten over waterbeheer hadden de 3 dradenspanners al gezorgd dat de elektriciteit geen natte voeten kon krijgen. In het Lent of hope en glory zijn ook bijzondere dichters aan de slag.

14-08-06 OOSTERHOUT (40)De nieuwe brug bij  Nijmegen: de Oversteek. Het was de moeite waard hem te overlopen. Zeker ook de moeite waard is het om via www.nijmegenstadsbrug.nl de architecten hun visie te laten vertellen. Voor een verrijkende wandeling. En passant leerden we ook hoe water, zand en schip met argusogen samenwerken. Dat alles mondde uit op het 22 septemberplein.

Vlak voor de sluis bij  Weurt  (Maas-Waalkanaal) zagen we nog een mooi voorbeeld van grenzeloos optimisme van een PR-man van een projectontwikkelaar, die een bouwval promoot als brug naar de toekomst. Bij de sluis zagen we dat zelfs in beton bloemen bloeien. Volgens Jan is de voordeur van het museum Boymans in Beuningen gevestigd. Hank heeft gecontroleerd of de dijkbewakingsplanken nog aanwezig waren. Gelukkig was dit het geval. De kunstenaar, die bijdragen leverde voor het genoemde museum ,vond ongetwijfeld inspiratie voor zijn werken aan de zijkant van de weg.

Het in de zomermaanden varende pontje bracht ons op de weg naar de auto.

Ton V

Voor de foto’s: lees verder.