2020-06-03 Maliskamp

Dag allen,

2020-06-03Maliskamp017We zijn weer op pad gegaan, helaas nog niet met de complete groep: Toon vierde vakantie en Jan is nog herstellend.

“It giet oan” was de start van de 6e wandeling van dit jaar. Onze 14-daagse cyclus werd op 25 maart door corona onderbroken. Maar op 3 juni pikten we de draad weer op. De tocht rond Maliskamp werd 15,4 km. Het voelde van meet af aan goed, de herstart. Hoewel de omgeving vertrouwd en bekend is, liepen we soms toch over onbekende paden en zagen nieuwe uitzichten.

We troffen elkaar in de “centrum” van Maliskamp. José, Hanks chauffeur en Fiet, die ons van koffie en koek voorzag – dank je wel – waren bij de start aanwezig. We vertrokken noordwaarts, richting het Wiel van Armando.

Direct na de start een ontmanteld woonhuis. Vlak na het Wiel leek het er op dat Jan hier al geweest was. Via schaduwrijke bospaden naar Mariaoord en om het een echt avontuur te laten worden kozen we voor beklimming en afdaling, om de A59 te overwinnen! Voordat we het bos bereikten, werden we geconfronteerd met een stukje gastvrijheid. Het bos liet prachtige bloemen zien, die de droogte hadden overwonnen. De Kleine Wetering leidde ons naar een heuse badplaats: goedkoop logies. Gelukkig was de wolf hier nog niet geweest, zo bleek.

Herman D., ‘s-Hertogenbosch, geboren in 1935. 

Al wandelend hebben we Herman herdacht. Lopend langs de Groote Wetering bereikte ons het bericht dat Herman Durville, die van 1 januari 1995 tot einde 2017 met ons meewandelde, deze ochtend is overleden. Hij werd 85 jaar.  

Na de waterwerken in de Kleine en de Groote Wetering liepen we eerst oostwaarts en vervolgens westwaarts en bij de picknicktafel – voor de lunch – werd zichtbaar dat de eikenprocessierups (3x woordwaarde) klaar staat voor de processie. De lunch werd overigens opgevrolijkt door dartele honden van een uitlaatservice. Cor attendeerde ons op het bestaan van een app (Topo GPS), die alle topografische kaarten van Nederland in beeld brengt en desgewenst aangevuld kan worden met de wandel- en desgewenst ook fietsknooppunten. Voor de liefhebber!

Via de Loofaert bereikten we de Wamberg. Prachtige bomen en rododendrons veraangenaamden de tocht door dit park. Het monsterlijke kunstwerk, na het verlaten van de gemeente Sint-Michielsgestel, namen we voor lief. Via een ommetje langs wederom de Groote Wetering en het Maximakanaal doorkruisten we het Landgoed Coudewater. Dit landgoed, waar een nieuwe woonwijk zal komen, oogst de (oude) gebouwen. Via het laantje van Sientje liepen we langs de uitbreiding van de golfbaan. Cor vertelde ons over de in en outs daarvan en gaf ook aan waar de nieuwe woningen gesitueerd zullen gaan worden. We streken neer bij het startpunt en Cor loste zijn ”verjaardagsverplichting” in. Tevreden over deze tocht likten we aan de magnum. Bedankt Cor.

Ton

Dienstmededelingen:

  • Wij vieren menen dat de draad weer opgepikt kan worden.
  • Het vervoer: 2 in 1 auto of alleen rijden in eigen auto
  • Ton vraagt Jan of hij volgende keer voor de tocht zorgt. Zo niet dan overlegt Jan met Hank.

Foto’s 2020-06-03: