2020-06-17 Den Bosch

Dag lopers en helaas nog niet meelopende Jan,

2020-06-17DenBosch018We liepen met één meer dan 14 dagen terug. Corona-beschermd waren we te gast bij Hank en José. We startten uit Ovidius via het pad langs de Zuiderplas en constateerden dat een lichte buiging in een gevel mooi oogt: een aanwinst voor het SJL.

Een tocht van 15,5 km over in feite bekend terrein, dat ons ook nu weer nieuwe plekken liet zien. Bekend blijkt niet altijd bekend te zijn. In de natuur en tegelijk de stad onder zichtbereik.

De regen van de afgelopen dagen heeft de natuur goed gedaan. De onbeweeglijke reiger was stil en zag dat het goed was.

Een panorama op verzoek van Ruud bij het punt met uitzicht op de Bossche Broek. We rondden de Zuiderplas en, net als bij de wandeling van 14 dagen terug, ook weer op en af bij een snelweg, zij het dat er sprake is van 57 punten verschil.

In het Bos van De Gruyter heeft de bliksem of de storm huisgehouden, ondanks de Zwarte Madonna in de beuk. Het was schitterend (wandel)weer en de enige regen die viel, viel toen wij, omringd door hoge bomen, lunchten. We raakten de Dommel en merkten dat een nieuwe VVV-attractie beschikbaar is. Het bord op het hek geeft aan dat deze mogelijkheid niet met de hierboven gebruikte platte omschrijving mag worden afgedaan.

Tijdens het lopen wordt van alles besproken: of het medische gesprek over het wel of niet gebruiken van grapefruit voor Ruud aanleiding was om ons op ijs te trakteren is onbekend gebleven. We aanvaardden deze verfrissende versnapering dankbaar. En toen hadden we ook al van hem gehoord hoe spinazie eigenlijk geserveerd moet worden!

Het “Rogge en klaprozen-rood” à la Van Gogh markeerde de route en voordat we weer  schilderachtige bloemen passeerden, bewonderden we een bergtafereel met klim-”geiten”.

Aan het slot bleek de bank waar we eerder wilden rusten vrij en via het bekende beukenbos staken we de al genoemde snelweg over. Dankzij Hank een fraaie afwisselende tocht!

Ton

Dienstmededeling:

  • Volgende keer verzamelen bij Toon.
  • Starten vanuit huis heeft voordelen zo concludeerden we.

Foto’s 2020-06-17: