2017-02-01 Nijnsel

Dag lopers en de hopelijk met een optimistisch bericht weer thuis zijnde Ruud,

2017-02-01 Nijnsel 007Te gast bij Herman, die onze vaardigheid op de proef stelde: “wie eet zonder room te spuiten de Bossche Bol”. Etend en pratend werd ook het verschil tussen BB en Moorkop duidelijk. Kwestie van een toefje.

Op naar Nijnsel. Dit blijkt overigens een geliefd vertrekpunt. In 2004 – 2005 – 2008 – 2012 – 2016 en nu begonnen we daar. Tijdens deze tocht lang getwijfeld aan mijn geheugen. Iedereen kende het pleintje waar we vertrokken, o ja, dan langs de kerk en daar zijn de zebra’s. Halverwege meldde Cor: hier heb ik een foto van gemaakt. Jij was er niet bij. Gelukkig klopte dat.

Opgewekt en gerustgesteld verder op al weer een regenvrije tocht: 15,9 km lang. De dooi was aanwezig; geen sneeuw meer, maar de ondergrond was nog hard en dus het oppervlak zompig.

Nijnsel: dus de Dommel met helder water en inderdaad de lama was er nog of weer. Dat de dooi net gearriveerd was bleek even later: Cor ging niet te water. Ook de reiger kon zich staande houden. De in de boom zittende bleek aan het eind van de tocht er ook nog dan wel weer te zitten. Vlak voor onze eerste stop werden we verrast door een macabere hand. Wat gaat hier achter schuil?

Het was prettig te zien dat de bedenker van de tocht de naam van de route duidelijk in het landschap had aangegeven. Ondanks de ramp die zich bij de tweede pauze voltrok bereikten we rond 15.00 uur weer veilig het slaperige Nijnsel en kon Cor ons in St. Oedenrode uitbundig deelgenoot maken van zijn verjaardag: waarvoor hartelijk dank.

Volgende keer starten we bij Ruud. Wellicht weten we dan ook welke wandelweek we kunnen kiezen.

Ton

Voor de foto’s: lees verder.
Voor eerdere foto’s van dezelfde omgeving:
26-10-2016
27-06-2012

Bron van de wandeling: Klik – Print en Wandel: Hazenputten, de kleine tocht