2015-12-09 Eersel

Dag allen, die op 09-12-15 in Eersel wandelden.

2015-12-09Eersel001We starten bij Herman voor een 10,3 km (4,0 km gemiddeld) korte tocht. Kort, omdat we ons wat verliepen. Eersel bezochten we eerder in 2008 en 2009. Voor velen was de tocht als nieuw. We waren het vergeten, evenals de groentes die ter sprake kwamen aan het gelukkig teruggevonden Laarven. Het was uitgelezen zonnig weer met een strak blauwe lucht.

Hadden we de kabouters bij de start maar niet gehoond en waren we maar even op de elfenbankjes gaan zitten, dan hadden we het pad niet gemist, laat staan gevonden. Voor de eeuwigheid zal onduidelijk blijven of “na passeren van dit klaphek” betekent erlangs lopen of er door heen gaan. Wij liepen er langs.

We verloren hierdoor 2,7 kilometer,vooropgesteld dat de “klikprintenwandelsite” betrouwbaar is.

De op zich al mooie natuur werd doorstraald met warme zon, die het landschap toverachtig maakte. Zeker wanneer de stralen ook nog gefilterd worden. De routebeschrijving gaf al aan 98 % onverhard en waar hij echt te zacht werd stonden ons loopbruggen ter beschikking.

Bij het Laarven vonden we de route terug. Wat Ruud niet vond was een kapstok voor zijn jack. Maar het gaf Cor wel de gelegenheid zijn creditcardmysterie telefonisch op te lossen. Het ven bleek ook gevaarlijk en geeft wellicht ideeën voor de vermanende toespraak tegen appsdownloadende kleinkinderen.

Volgende keer bezoeken wij Cromvoirt, hebben Jan en ik wellicht gesproken met een mogelijke nieuwe medewandelaar en zal Herman ontbreken en heeft iedereen nog eens nagedacht over het afscheid van Ton P.

Ton

Voor de foto’s: lees verder.