2018-01-17 Berlicum

Dag allen,

2018-01-17 Berlicum 012We verzamelden bij het benzinestation van Berlicum. Ruud heeft gezorgd voor een tocht, die 7,4 km lang (3,9 km gemiddeld) werd. Hij maakte zijn mail-belofte waar: verse koeken bij de koffie.

Vreemde startplaats: We gaan afscheid nemen van Herman Durville, die 22 jaar met ons heeft meegewandeld. Daarom eindigen we bij de Berlicumse De Prins voor een lunch.

Alles zat mee: de tocht, afwisselend vlak en bos dat dan weer de ijzige wind afschermde. Soms gure wind, regen, hagel en een schuchter zonnetje dat tal van pogingen deed maar ten onder ging aan de dreigende voortjagende wolken. Dit alles tezamen stuwde de Aa op tot soms kolkende, elkaar de stroomrichting betwistende golven. Dat alles onder soms een onheilspellende hemel. De zwaan (volgens kenners: een witte reiger) liet zich niet uit het veld slaan en steeg toch op. In de rustige Wamberg kwamen we tot rust, zodat Ruud – de spanning niet meer kunnende dragen -vroeg of we niets zagen. Natuurlijk: hij draagt een nieuwe bril. Hoe deze groepsonachtzaamheid voelt weet ik van begin van vorig jaar. De mijne zagen ze ook niet. De schuilplaats in een loods, bij de kachelhoutklover, leverde ook niets op, was het droog, regende het en omgekeerd. Daar is geen schuilen voor nodig.

Het einde van de tocht – gezien de lengte beter trip – liet ons nog een takkenkunstwerk zien, de in plastic beschermkappen gehulde eikenloten, een zonnetje en hagel.

Rond 11.30 uur dronken we koffie bij De Prins en ging Cor Herman halen. Maar dat is een ander verhaal.

Ton V

Volgende keer verzamelen bij Jan.                           

Bron van de wandeling: www.wsv-gg.nl

Foto’s 2018-01-17: