2018-08-15 Landhorst

Dag lopers en van vakantie-terugkerende Toon, 

2018-08-15Landhorst007Een start bij Hank, niet alleen met appeltaart maar ook met gedenkmunten van € 2. Vervolgens op naar Landhorst waar we op 14 april 2017, zij het in gedraaide volgorde, ook liepen. Deze keer voor 11,8 km (4,8 km gemiddeld). Deze uitgelezen wandeldag startte in een slaperig Peeldorp. De peelwerker was er nog en de plantenbakken stonden er fleurig bij, wellicht omdat de bewoners blij mogen zijn met de komst van glasvezel. 

Het café waar, bij gebrek aan een pinautomaat, de Landhorstenaren geld kunnen opnemen is deze ochtend beslist door Toon Hermans bezocht. Even verderop heeft de eigenaar de toegang vrijgegeven en terstond wordt de boomgaard beroofd. De peren ontsprongen de dans.

Mooie bospaden, het Peelkanaal, de nu kinderlijk aandoende verdedigingswerken, de uitgestrekte heide, die ook nog paarsig was, begeleidden onze wandelpassen. Een steeds meer warmte gevende zon veraangenaamde de mooie knooppunten van Hank. Dat het slot van de tocht ontsierd werd door een vaalkleurige panda namen we op de koop toe.

Volgende keer is de start in Cromvoirt.

Ton

Bron van de wandeling: Knooppuntenkaart Oost Brabant.

Voor Informatie over de verdedigingswerken: zie bij “Gepikt 1” van 14-04-17: klik hier.

Foto’s 2018-08-15: