2018-11-07 Vught

Dag allen,

2018-11-07Vught017Compleet als we waren vertrokken we bij Hank, waarschijnlijk voor de laatste keer op dit adres. We liepen in een bekende omgeving, waar Hank via de nieuwe knooppuntenkaart oude stukken gecombineerd had met nieuwe trajecten.

Het was een schitterende herfstdag met veel zon. De laatste kilometer werd opgefrist met lichte regendruppels. De lengte was 16,9 km (4,4 km gemiddeld).

De kinderopvang passeerden we eerder, maar het spandoek liet zien dat het door de tijd geleden heeft. Maar Kipling is ook een oude schrijver. Zouden de speklappen ook zwart zijn? Vergeten aan Ruud te vragen.

Zoals gezegd: herfst en dus veel schitterende kleurrijke plaatjes. Lange paden omzoomd door bomen in herfsttooi. Het werd niet saai: dus het zijn er veel. Ja, de golfers onder ons kwamen aan ook hun trekken. Dat de natuur groot watertekort heeft was ook zichtbaar en we zijn de KNBLO dankbaar.

2018-11-07Vught016Nee deze was niet van Jan, hij had zijn pet ook al terug.

Het kerkhof van de paters Scheutisten was een kort bezinningsmoment waard. Ons vooroordeel werd gelogenstraft! Nee, -even verder op – Ruud heeft zijn tuin niet aangevuld. Het zou hier geen grafschennis maar kapelschennis zijn. Niet dus: hij zette het terug – uit eigen beweging. Zo zijn we ook wel weer. 

Via het Landgoed Sparrendaal (Oud en Nieuw) bereikten we de drukke N65 die we veilig overstaken! Op naar Cromvoirt, waar we een bladde pot passeerden en ook hier merkten we dat de Lunetten door de waterstand hun functie verloren hadden.

Volgende keer starten we echt bij Toon.

Ton 

Bron van de wandeling: Knooppuntenkaart Brabant Noordoost: lees verder.

Foto’s 2018-11-07: