2021-06-30 Het mag weer (en het werd Schijndel)

Dag lopers en nog-niet-lopers,

2021-06-30-Schijndel-008“Hetzelfde is toch verschillend”

Corona onderbrak opnieuw ons ritme, maar we liepen weer: na zeven maanden van “wandelstilte”. Hank, Jan en Toon ontbraken nog, maar de start is gemaakt.

Om 10.00 uur ontmoetten we elkaar in De Schaapskooi aan de Martemanshurk in Schijndel. We dronken daar koffie en gingen op pad. We volgden gedurende 10 km blauwe pijltjes.

Bewolkt, soms wat (mot)regen, en een zon, die poogde haar warmte te laten indalen. Een typisch “Meierij”s-landschap – zeer afwisselend – ontrolde zich. Om passerende eendjes alle ruimte te geven namen wij de brug. Soms gingen we door het vrije veld  dan weer liepen we tussen hoog nat gras. Mooie doorkijkjes veraangenaamden de tocht, die ons ook langs, liever gezegd door, modderpaden voerde. We glibberden en hielden doornstengels en overstekende takken omhoog om elkaar een doorgang te bieden.

Wij boden de geketende processierupsen doorgang en beschermden de slak. De losgekoppelde rups had niets met onzes passage te maken.

We rustten ook en boden Cor alle ruimte om een achterstallige verjaardag te “verrekenen” bij de nazit in De Schaapskooi.

Volgende keer starten we bij Cor en waarschijnlijk is dan de door Toon beloofde gastloper ook aanwezig. 

Een aangename herstart, al waren we niet compleet.

Ton V

Foto’s 2021-06-30:

Waarom “Hetzelfde is toch verschillend” is? Dat ontdek je wanneer je deze tocht loopt in verschillende weersomstandigheden.

Geleend:
Houterd is een buurtschap in de gemeente Meierijstad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt twee kilometer ten noorden van Schijndel. 

De Schaapskooi: De schaapskudde bestaat uit zes oude inheemse rassen met name het Drents heideschaap, de Schoonebeeker, het Veluws heideschaap, het Kempische heideschaap, de Mergellander en het Zwartbles Schaap. Daarnaast hebben we drie oude runderrassen en vijf oude kippenrassen. Drie herders lopen gedurende de week regelmatig met de Border Collies in de natuurgebieden van het Wijboschbroek en de Smaldonk. De Schaapskooi Schijndel ligt aan verschillende fiets- en wandelroutes. Meerdere arrangementen zijn mogelijk zoals een wandeling met de herder en de kudde.