2024-01-10 Overloon

Dag allen,

Het nieuwe jaar werd gestart bij Toon, die ons een heerlijke Franse cake presenteerde, zelf vers gemaakt van Franse ingrediënten. Ton was in een voor Harry onbekende plaats waar hij de verjaardag van zijn zoon vierde. Uiteraard leidde dit er toe dat Harry’s geografische kennis, die eigenlijk de hele wereld omvat, op het Nederlandse vlak werd bijgespijkerd.

Daarna togen we met 5 man in 1 voertuig naar Overloon voor een wandeling van bijna 11 km (10,5 om exact te zijn) met prachtig weer. Strakblauwe lucht, weinig wind, ideale wintersportomstandigheden. De vele heuveltjes op en af deden we toch maar zonder ski’s of langlauflatten. 

Het was een tocht die herinneringen deed oproepen. Een groot deel hebben we al gelopen, maar dan in omgekeerde volgorde, op 16-11-2022 (en ditmaal deden we het zonder het zeer drassige tussenstuk). Toen heette de wandeling Klokkenberg-tocht. (In het fotodeel zijn beide wandelingen afgedrukt, zodat goed te zien is waar de overeenkomsten zitten). Ook op 15-07-2017 liepen we in dit mooie gebied. Op één van de foto’s van die tocht zien we nog de uitkijktoren waarvan, zagen we tijdens ons lunchmoment, alleen nog het fundament rest.

Ook nu was het weer een prachtig landschap om doorheen te wandelen. Veel bos (handig om de wind grotendeels te vermijden), veel heide en opvallend veel jeneverbessen. Het lijkt er op dat Nederland weer veel aan de jenever zit, want er was geen bes meer te bekennen. Juist de afwisseling maakte het weer een genoegen om buiten te zijn. Voordeel was dat door de vorst van de afgelopen dagen de ietwat modderige stukken stevig bevroren waren. Uiteraard moest ook de dikte van het ijs getest worden, daar waar plassen bevroren waren geraakt. Uit onheilspellend gekraak bleek echter dat het niet verantwoord zou zijn om meer dan een grote teen op het ijs te zetten. De bravoure van onze puberjaren was al zodanig versleten dat we geen natte voeten riskeerden.

Dank aan Toon voor koffie en wandeling. Dank aan Harry voor de foto’s.

Cor

Bron van de wandeling: KlikPrintenWandel.nl, Ommetje Overloonsche Duinen.

Volgende keer koffie bij Ruud.

GELEEND:

Alle info over Overloon vinden we op deze Wikipedia-pagina.