2017-10-25 Nieuwegein

Dag lopers, klussende Cor en tandenknarsende Jan, 

2017-10-25 Nieuwegein015De trip naar Utrecht Lunetten-Nieuwegein was 14,4 km lang (4,1 km gemiddeld) en maakten we met 4.

Na ontvangst met zacht verwarmde taart liet Ruud, voor we op weg gingen, zijn kleur-etudes zien. Dat hij speelt met muziek wisten we, dat hij ook met kleuren speelt zagen we. Een mooi palet bekroonde zijn renovatie-zwoegen op de 1e etage. Onze complimenten! Hank, als vakman, zag natuurlijk een kleine c(s)ello-(hoe toepasselijk)- tape onvolkomenheid. Op naar Nieuwegein: Down under een parkeerplaats halverwege de route die we toch helemaal aflegden.

Het eerste plaatje tijdens deze droge, maar nauwelijks door zon bestraalde tocht, deed denken aan het achter deze link schuilgaande lied: www.youtube.com/watch?v=NJaB8ZjKmNk  (wie het hoort mag het zeggen) Vervolgens leek het weer 1995 op de A2. Maar niet. We wandelden op  soms smalle fietspaden in een parklandachtige omgeving omarmd door snelwegen, spoorlijnen en woonwijken. Er wonen creatieve mensen, die hun boot met zonnepanelen bewegen en hun terras rivierwaarts vergroten.

Naast kleurrijke herfst twee stations van Utrecht in het assortiment van 8. We zagen meer NS: ondergrondse banen. Wij moesten het doen met trap op trap af.

Voor de lunch vonden we onderdak, net als in 2015, bij een scoutinggebouw. Of de fiets aan het eind van de serie dezelfde is als die, welke we kleurrijk ingezwachteld aantroffen bij een van de lunetten, weten we niet zeker. Ruud was in ieder geval enthousiast over zijn redding???

Een tochtje langs de Kromme Rijn legde de link met de tocht van 2 maart 2016. (Voor de tekst: klik hier; voor de foto’s: klik hier.)

Utrecht is met de flatschilderingen minder transparant dan de onbekende schilder ooit in Brussel.

Dat er een taak ligt voor de straatnamencommissie bleek duidelijk en dat we lunetten bekeken was dat ook.

Volgende keer maken we bij Cor kennis met onze nieuwe loper!

Ton

Voor de foto’s: lees verder.

Uit Wikipedia:

Lunet

Een lunet is een klein vestingwerk met twee schuine, naar buiten gerichte zijden (facen genoemd) en twee naar achter gerichte zijden (flanken). De keel is open of op een eenvoudige wijze afgesloten door een borstwering of een muur met schietgaten. Lunetten kwamen voor als buitenwerken van een vesting of als onderdeel van een linie. De naam is afgeleid van het Franse woord voor maan, ‘lune’, omdat de lunetten halvemaanvormig zijn, van bovenaf gezien.