2017-11-08 Gerwen

Dag Cor, Jan, Hank, Herman, Ruud en Toon,

2017-11-08 Gerwen 012Ja, jullie lezen het goed: een nieuwe naam, daarom deze keer maar eens een deftige aanhef.

Toon van den Brink uit Rosmalen komt als het hem en ons bevalt de club versterken. Van harte welkom!!! Koek-etend, koffiedrinkend en lopendeweg zullen we kennis maken. Voor enkelen van ons is hij al een bekende, da’s dus makkelijk.

Voordat we met de koeken startten bij Cor, voor 16 km (4,3 km gemiddeld) over de “Schapengrachtroute” in Gerwen of all places overhandigde Cor ons de gebruikelijke DVD’s van onze Friese wandelweek: de video en foto’s. Bedankt en gelukkig maar dat de voice-over weer is teruggekeerd.

Op naar de wandeling in Gerwen. Twee naamgenoten troffen elkaar voorzichtig knuffelend. Dat dat binnenkwam blijkt uit het derde plaatje: een betraand hoofd. Omdat het maar 10 km van Helmond ligt moet Nederwetten in Nederland liggen. Zes op een rij in Gerwen. We kwamen de schrik te boven, hadden begrip en vonden dankzij Klik, Print en Wandel de door Van Gogh geïnspireerde route, die ons bossig langs heide, vennen en vlakke velden leidde. Zoals gewoonlijk bleef het droog maar soms met dreigende luchten.

Onze nieuweling bekijkt de zaak filosofisch starend over de vlakte en is beslist geen struisvogel. Even later doemt Stiphout op en voor de klok 12 slaat is de kraai gevangen. Op naar Kasteel Croy dat bij nader inzien doet denken aan ingemetselde jonkvrouwen wachtend op de terugkeer van hun (roof)ridder. Jan en Herman, die tevergeefs een pleisterplaats zochten om de in hun fantasie al tot enorme grootte uitgedijde omelet te verorberen, aten buiten op een windvrij terras. Gelukkig voor hen bleek er veel te zien bij de restauratie van het kasteel en verwarmde de stratenmaker hen in de van koffie voorziene bouwkeet.

We moesten er lang voor lopen, maar toen werd de naam van deze tocht verklaard. Uiteindelijk bleek Gerwen door ”c.a.” geborgen in Nuenen en zijn we weer terug bij Van Gogh.

Volgende keer bij Jan.

Ton

Voor de foto’s: lees verder.

Bron van de wandeling: KlikPrintenwandel.nl: Schapengrachtroute