2023-03-08 Loon op Zand

Dag lopers en skiënde Cor,

2023-03-08-Loon-op-Zand-003Om Cor niet te vermoeien bij zijn skitochten komt dit verslag wat later. Een “goed” excuus om mijn agendaprobleem te verdoezelen.

We hadden deze dag een primeur: er was sneeuw en dat maakte de 14,12 km tot meer dan een genoegen. Banjeren in het fraaie landschap in, om en nabij de Drunense Duinen. Op naar Loon op Zand.

De sneeuw bleef liggen en we beslisten de barre tocht aan te gaan, waarheen de paden ons ook zouden voeren. We bleken niet de enige wandelaars te zijn, maar wij hadden schoenen aan.

Een uitkijkpost beklommen, de afdaling vergde voorzichtigheid. Foto’s van Harry laten zien dat we niet alleen sneeuw, maar ook gladde brugpaden en moeras, al dan niet voorzien van gehoornde viervoeters, trotseerden.

Het informatiebord zou even kunnen doen denken dat we in de provincie Utrecht liepen. Uit het laatste plaatje blijkt dat de zon – ondanks eerdere pogingen – de strijd verloren heeft. Het bleef bewolkt maar dat deed geen afbreuk aan deze prachtige tocht.

Ton

Dienstmededeling:

Volgende keer starten we bij Ruud in Cromvoirt, waardoor de Rosmalenaren (vanwege de nog immer afwezige Cor, dan verblijvende op Turkse golfbanen) nog een vervoersprobleem mogen oplossen.

Foto’s 2023-03-08:

GELEEND:

Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand is onder meer bekend door het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, attractiepark De Efteling en de keukenboulevard van Mandemakers.
Daarnaast zijn er 2 opmerkelijk feiten te memoreren:

  • Loon op Zand heeft een televisietoren inclusief zendmast van 153 meter hoog.
  • Op 27 februari 2020 werd in Loon op Zand de eerste patiënt in Nederland positief getest op COVID-19.