2023-11-01 Heukelom

Dag allen,

2023-11-01-Heukelom-005We liepen met 4 (Cor, Jacques, Ruud en Ton). Harry dronk en at, herstellend van griep, wel koffie en taart bij en van Ruud in Cromvoirt, Toon was ook verhinderd. We waren allen te laat, want Cromvoirt is in het kader van de vernieuwing nagenoeg onbereikbaar. Zeker wanneer je andere wegen gaat dan de bewegwijzering.

Op naar Moergestel of liever gezegd Heukelom voor 10,5 km. Niet veel op het eerste gezicht, maar het parkoers was uitermate drassig, het steeg en daalde soms. Het weer was schitterend en de zon liet de herfsttooi prachtig stralen. Kortom een uiterst fraaie tocht. We regen knooppunt aan knooppunt en uitzicht op Mie Peters bij “thuiskomst” deed ons alle hindernissen gezwind nemen.

Over hindernissen gesproken: drassige paden, slurpende poelen, stromend water met graspollen en zelfs graseilanden en een bijzonder soort tui(?)brug, waar de schenker van koffie en taart ons “getob” of meesmuilend dan wel meewarig aankeek. Tobbers!

We hadden er ook kunnen rusten! We deden het niet. Even later waren we bij een dramatische plek. Zou de wandelaar voor ons zijn meegezogen door de zompige grond en rechtstandig neerwaarts zijn getrokken? Memento Mori! Het bestuderen van de tekst op de paal bood geen uitsluitsel.

We omcirkelden het Galgeven en het bleek geen plek om gal te geven. Iets dat Cor zich afvroeg! Het gaf ons wel fraaie uitzichten, rijke paddenstoelengroei en mooie herfstgetinte bospaden.

Fraaie nieuwe routes bieden soms ook vertrouwde herkenningspunten zoals de witte kapel. Aan het eind van de tocht ontmoetten wij een blindengeleidehond op vakantie. Een leerzaam gesprek met de begeleidster volgde. Eén dag in de week mag zo’n hond uit om ongestoord te kunnen rennen en draven.

En toen was er koffie en taart, niet bij Mie Peters, die/zij bleek gesloten, maar even verderop trakteerde Ruud. Wij aanvaarden het dankbaar! 

Ton

Dienstmededeling:  Volgende keer start bij Cor, het eind van de tocht zijn we te gast bij José en Hank op zijn vroegere thuisbasis om nog een keer koffie of zo te drinken.

Bron van de wandeling: knooppuntenwandeling Oude Hondsberg en Galgeven

GELEEND:

Welkom bij Mie Pieters (ontleend aan de website)

In het groen tussen Tilburg en Oisterwijk ligt café Mie Pieters. Een geliefde pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. Voor het nuttigen van een hapje, een drankje en voor een gezellig samenzijn. Een knus café met een warm karakter, door het authentiek houten interieur en de historische (gerestaureerde) muurschilderingen.

Niet dus!

Heukelom

Heukelom is een zeer klein dorpje in de gemeente Oisterwijk. Het plaatsje ligt ingeklemd tussen Oisterwijk, Moergestel, Berkel-Enschot en Tilburg en ligt tevens ten oosten van de N65. Het piepkleine dorpje kent ongeveer 280 inwoners en telt maar een paar straten.