2020-07-15 Tilburg

2020-07-15Tilburg015Dag lopers en helaas verhinderde Jan en Toon,

Vaak zijn de woensdagen van de oneven weken droog, zo ook deze keer. Het startpunt was in Cromvoirt, waar bij binnenkomst de mergpijpjes en gevulde koeken ons samen met Ruud welkom heetten.
Ruud had gekozen voor een “trage” wandeling, die uiteindelijk 16,1 km lang werd en luisterde naar de naam Trage Tocht Tilburg, met als vertrekpunt station Tilburg University, vroeger (tot 2010) gewoon West geheten.

In deze omgeving waren we eerder: 15-04-2015. Maar nu een tocht door de stadsbossen van Tilburg, met heel af en toe iets als bebouwde kom. Uiteraard bij de start van de tocht, westwaarts langs het spoor waar wat uitgewoonde flats aan de zuidzijde een triest beeld opriepen, en aan het slot. Maar na een kleine kilometer liepen we in prachtige bossen. Halverwege de tocht liepen we een kilometer door de “straten” van de nieuwe wijk Tilburg Reeshof en verdwenen we weer in de bossen, richting Boerke Mutsaers.

In het bos troffen we opeens een open vlakte, waar boksers tegen een schuimrubberen ommanteling van bomen sloegen en waar zij wellicht later afgepeigerd neer zegen op een speelse blauwe bank.
Frisse bloemen, hoge bomen omzoomden parklanen. De fraaie route werd niet altijd even helder beschreven en zorgden ervoor dat soms de koppen bij elkaar gestoken moesten worden.
We verlieten de gemeentegrens, die pijn bezorgde aan heraldisch ingestelde ogen. Maar het uitgestrekte gazon van wellicht een voormalig, misschien toch ook de wel huidige AaBe-bewoner bracht weer rust.

In het bos op weg naar de nieuwbouwwijk Reeshof werden we vertederd door een kaboutertafereel. De tuinen met lelijke als kunstwerk ogende tuinstoelen brachten ons weer bij de werkelijkheid. Na de bebouwing weer het bos is en daar we zagen dat de recente voorjaarsstorm krachtig geblazen had. De sierlijke ranke boomstammen verderop, in de buurt van de paddenpoel, hadden hier gelukkig niet van geleden.

Tijdens de lunch had Hank ons uitgenodigd een verjaardagsdrankje te drinken, hetgeen door een speelse – door Ruud zeer bedoelde opmerking – werd omgezet een in ijsversnapering, geserveerd door de 4e generatie IJskoning, “sinds 1927”. We waren Hank zeer dankbaar!
Er bleven nog 800 meter over van deze fraaie tocht, toen we stuitten op een markante marketinguiting. Zo lokt Boerke Mutsaers klanten.

Ton

Dienstmededeling: Volgende keer starten bij Cor.

Bron van de wandeling: Trage Tocht Tilburg (stadse tocht)

Foto’s 2020-07-15: